Кошик 0
Список порівняння 0 Список бажань 0
Особистий кабінет
Меню
Наша адреса: Київ, ул. I. Микитенко 11
Київ, ул. I. Микитенко 11
Пн-Птн 9:00-19:00
Онлайн замовлення приймаються цілодобово

Кілька способів заварити відмінну каву

Кілька способів заварити відмінну каву
Кілька способів заварити відмінну каву

Для справжніх кавоманів рецепт приготування улюбленого напою важливий так само, як висока якість кавового зерна. Вони вважають за краще купити каву відомого виробника і зварити за всіма правилами - грамотно і смачно.

Власне каву не варять, а саме заварюють (не кип'ятити). Формально можна розділити два основні методи:

  • автоматизований: з використанням спеціалізованої побутової електротехніки;
  • традиційний: в класичних кавниках, турках або інших судинах.

А ще прийнято класифікувати цей напій за національними пристрастям до того чи іншого способу приготування, історично закріпився в різних країнах і містах. Є кава по-італійськи і по-чеськи, по-французьки і по-польськи, по-варшавський і по-віденськи ... Деякі з цих варіантів відносяться безпосередньо до способу варіння чорної кави, а деякі всього лише вносять різноманітність завдяки використанню додаткових інгредієнтів.

Як приготувати чорну каву

Для любителів кавових апаратів все просто і ясно: інструкція до машини відповідає на всі можливі питання. Зараз існує велика лінійка такої техніки у різних фірм. Опції у них різноманітні: регулюється ступінь помелу, міцність і обсяг порцій, є пам'ять на рецептуру і багато-багато іншого. Споживачеві потрібно буде вибрати «свою» систему, орієнтуючись на плюси і мінуси кожного з приладів, а також ціну і набір необхідних функцій. Деякі з них оснащені капучинатором, дисплеями, сенсорним управлінням, системою самоочищення від накипу ...

І все ж не будь-який вид кави можна приготувати автоматично. Тим, хто хоче використовувати традиційні прийоми, можуть стати в нагоді кілька порад, як варити в турці або кавнику.

Ази кавових навичок

Якщо під рукою є кава в зернах високої якості різних сортів, то їх можна змішувати. Але ні в якому разі не намагатися поліпшити неякісний продукт розведенням дорогим сортом.

В ідеалі обсмажування і помел проходять безпосередньо перед тим, як зварити напій. При сучасному темпі життя це рідко вдається зробити в домашніх умовах. Але інший принцип дотримати зовсім нескладно: чим більше кави на чашку, тим вона міцніше. В середньому - 4-6 г на 100 мл. На турку об'ємом 400 мл потрібно близько 20 грам кави. Значить, для чашечки 100 мл потрібно близько 5 м Збільшення дозування до 8-10 грам принесе відповідний ефект. Є точка зору, що правильна турка (джезва) не більше 200 мл. Але такий обсяг передбачає або невелику компанію, або дуже міцну каву, що подається в витончених чашечках.

З гарячою водою

За турецькими канонам, одна чашка, звареної в кавнику, укладає в собі не менше чайної ложки кави дрібного помелу (і цукор за смаком). У киплячу воду засипають каву (і цукор) і доводять до кипіння. Три рази рідина доводять до закипання, але не кип'ятять.

З холодною водою

До кави по-турецьки відноситься і рецептура з холодною водою, якою заливають в кавнику мелену арабіку і цукор. Через кілька хвилин турку ставлять на повільний вогонь, тричі доводять до закипання. Але не кип'ятять. При бажанні прибрати пінку, її збризкують холодною водою. Розливають готовий напій в маленькі чашки і разом з нею подають склянки з холодною водою.

З розплавленим цукром і спеціями

Не тільки кавоварка, але і емальований кавник не підійде для арабського способу приготування. Цей варіант вимагає невеликої кількості цукрового піску на дні посуду, цукор в ній плавиться, потім розбавляється водою. Окріп знімають з вогню, туди додають каву. Коли склад повторно доведений до кипіння, в нього додають кардамон або корицю. Найдорожча спеція для кави - шафран.

Іноді кардамон вже доданий в мелений продукт, купити каву такого типу рекомендується для заварювання традиційним способом, апарати від дрібних частинок спецій можуть засмітитися.

Дрібно мелена кава в чашці

Подрібнену до порошку каву в зернах заварюють просто в чашці (тут ми не маємо на увазі стандартний розчинний продукт). Чашки попередньо розігрівають (ошпарюють окропом), насипають свіжозмелену ароматну арабіку. Утворюється піна, і чашки на 8-10 хвилин накривають блюдцем. Такий рецепт іноді називають «по-варшавськи», «по-польськи». Хоча саме таким чином проводять дегустацію зерен в різних країнах.

Фільтрована кава

Багато кавових вишукування припускають, що в напої не буде гущі. Це стосується в першу чергу чашок, в які додають коньяк, ром і т.д. Наприклад, кава по-французьки. Бариста навчилися проціджувати каву з турки за допомогою різних пристосувань. На домашній кухні треба ретельно стежити, щоб гуща відстоялася, і намагатися розливати каву без неї.

Допомагає отримати кави без гущі гейзерная кавоварка. Це досить сучасний спосіб варити каву, широко поширився з середини 20 століття. Стандартна алюмінієва кавоварка прекрасно підходила для будь-якої кухні. Проблема виникла з появою індукційних плит. Правильно підібрати для них прилад з нержавіючої сталі - непросте, але вирішуване завдання. До того ж, зараз є електричні прилади, засновані на тому ж принципі.

Френч-прес

Спосіб заварювання в скляному френч-пресі об'єднує два попередні способи. Кава стає фільтрованою. Але для цього сама посудина повинна бути прогрітою, а якісна кава в зернах ретельно подрібнюється безпосередньо перед заварюванням.

Що варто спробувати

Кава - це не тільки міцний напій в мініатюрних чашечках. Залишають приємні враження та інші варіанти її вживання. У різних народів є свої унікальні прийоми сервірування і подачі: в келихах, склянках, чашах. Додаткові інгредієнти різноманітні: вершки, шоколад, сік, кориця, ванілін, какао, лід, цедра. В кавовий коктейль додають фрукти і вафлі, коньяк і ром. Навряд чи хтось перепробував сотні способів приготування кавових вишукувань. Але деякі з них наведемо тут для прикладу.

По-віденськи

Як найменше, два рецепта кави по-віденськи заслуговують на увагу. Чому два? Просто немає якогось одного загальновизнаного опису такого напою, тільки збиті вершки об'єднують згадуються способи приготування «віденської» кави. Отже. Міцну чорну каву попередньо готують будь-яким способом (у апараті, турці і т.д.) Потім - дуже великий шар збитих вершків: майже третина чашки. Підсилює смак тертий шоколад, мускатний горіх. За бажанням - цукор і коньяк.

Другий, «літній» варіант. Відмінний охолоджуючий десерт. На літр кави знадобиться пів літра вершків. Спочатку каву з чвертю літра вершків змішують і охолоджують в холодильнику. Вершки збивають. Розподіляють напій по келихах, прикрашаючи «шапкою» вершків, маленькими вафлями і шоколадом.

Кава плюс какао

Цікаво, що об'єднати каву і какао вирішили в багатьох країнах. По-японськи - цей склад включає напої в рівних частках. По-мексиканськи - мелену каву змішують з невеликою кількістю порошку какао і заварюють.

Молоко, вершки або яйце

У багатьох національних рецептах зустрічається молоко або яйце як ідеального доповнення до кави. Так, рецепт «по-чеськи» містить кави і молоко в пропорції 2 до 1. Один з італійських рецептів: заварити каву не на воді, а на молоці.

Жовток - інгредієнт багатьох рецептур. Його рекомендують збовтати в міксері, або просто розмішати для приготування кави з коньяком, напою з вершками і шоколадом.

Кава «дружить» з багатьма міцними напоями - віскі (по-ірландськи), коньяк (по-французьки). Незважаючи на те, що коньяк популярний в рецептах, як доповнення зустрічається і лікер, і горілка, і червоне вино.

Хороша кава не залежиться

Втім, цей безмежний кавовий світ не так просто охопити в одній статті. Він дійсно вимагає постійного вивчення гідних традицій і формування нових навичок. Вибрати і купити каву високої якості в «Кофейни» coffeeynya.ua, а потім використовувати будь-який із запропонованих рецептів зовсім не складно. Прекрасно, що сучасні упаковки дозволяють довго підтримувати первісну свіжість меленої кави. Правильне зберігання допомагає отримати хороший напій: коли упаковка розкрита, то краще не зберігати її занадто довго. Це також допоможе отримати чудову чашечку.

lavazza, coffee lavazza, кофе лавацца, лавацца кофе, кофе lavazza, лавазза, lavazza oro, lavazza rossa, lavazza crema e aroma, lavazza super crema, lavazza crema e gusto, lavazza tierra, lavazza gold selection, lavazza

Коментарі
Рекомендовані товари