Кошик 0
Список порівняння 0 Список бажань 0
Особистий кабінет
Меню
Наша адреса: Київ, ул. I. Микитенко 11
Київ, ул. I. Микитенко 11
Пн-Птн 9:00-19:00
Онлайн замовлення приймаються цілодобово

Чай Світ чаю зелений класичний

Зелений чай "Світ чаю" Зелений Перли Шун Мі
0
в наявності
80.00грн.
Зелений чай "Світ чаю" Зелений порох
0
в наявності
90.00грн.
Зелений чай "Світ чаю" Ніжний Хайсан
0
в наявності
80.00грн.
Зелений чай "Світ чаю" Сенча Калегава
0
в наявності
80.00грн.
Зелений чай "Світ чаю" Сенча Китай
1
в наявності
60.00грн.
Зелений чай "Світ чаю" Сигирия
1
в наявності
60.00грн.
Зелений чай "Світ чаю" Храм Неба
0
в наявності
75.00грн.
Чай "Матча зелена" zip-lock 50гр
0
в наявності
200.00грн.
Чай Світ чаю зелений класичний
Зелений класичний чай

Зелений чай традиційно займає друге місце за популярністю чаю в світі, поступаючись чорному чаю. На відміну від чорного чаю, про зелений відомо не так багато. У цій статті ми розповімо вам, де росте зелений чай і в чому відмінність між різними його видами.

Чай з'явився в побуті людей за багато тисячоліть до нашої ери. З тих пір цей напій є практично в кожному будинку і поширюється по всьому світу. Як правило, походження чаю прийнято пов'язувати з Індією, Японією і Китаєм. Однак Індія виробляє в основному сорти чорного чаю, а японські чаї не набули великого поширення в нашій країні. Найбільший потік сортом зеленого чаю приходить до нас з Китаю.

Зелений чай, на відміну від інших сортів чаю, в найбільшою мірою зберігає свої корисні властивості, тому що піддається мінімальній обробці. Процес отримання готових до вживання чайного листя у зеленого чаю відбувається набагато швидше, ніж у чорного.

Можна відзначити наступні види зеленого чаю:

  • Люй Чжу - чайне листя, які скручуються поперек в форму невеликих кульок. У смаку простежуються фруктово-трав'яні ноти.
  • Бі Ло Чунь - чай ​​весняного збору. Володіє яскраво вираженим смаком з солодкими квітковими нотками.
  • Лун Дзин - приємний, не різкий чай з м'яким квітковим смаком.
  • Маофен - в Китаї є найпоширенішим видом. Володіє бадьорить квітковим смаком.
  • Те Гуань Інь - улун, що займає проміжну позицію між зеленими і червоними чаями. Володіє насиченим смаком і квітковим ароматом.
  • Матчу (маття) - японський порошковий чай, що володіє солодко-молочним смаком і ароматом.

При виборі чаю слід звернути увагу на його зовнішній вигляд і запах, щоб переконатися в свіжості і хорошій якості чаю. Перш ніж купити чай, переконайтеся, що він відповідає цим параметрам:

1. Висушені листя повинні зберігати зелений колір. Якщо чайний лист має коричневий відтінок, значить чай був зібраний давно або сильно пересушити.

2. Відсутність чайної пилу. Чайне листя повинні бути однакового розміру.

3. Обов'язкове відсутність інших частинок: чайних гілок, частинок дерева і т.д.

4. Чай повинен володіти яскраво вираженим ароматом чаю. Наявність інших запахів свідчить про неправильні умови зберігання або сторонніх домішок. Такий чай буде несмачним.

5. Сушені листя не повинні перетворюватися на пил при стисканні пальцями.

Крім того, важливо пам'ятати, що за збереження смаку і запаху в чому відповідає упаковка чаю. Він ні в якому разі не повинен знаходитися в пластиковій або скляній коробці. Досить часто чай зберігається в склі, проте потрапляння прямих сонячних променів негативно позначається на чайному листі. Кращий спосіб зберігання чаю - жерстяна банка з щільною кришкою, яка не пропускає світло і сторонні запахи.

Також завжди звертайте увагу на дату складання та фасування чаю. Чай - далеко не вино, і наполягати роками його не потрібно. Навпаки - з часом він втрачає колишньої смак і аромат, стає абсолютно позбавленим смаку. Бажано купувати чай, зібраний не більше ніж за шість місяців до вашої покупки. Якщо ви віддаєте перевагу більш легкий і м'який смак, то беріть весняний або літній збір. Осінні чайне листя володіють більш терпким смаком і підійдуть не кожному.

Цінителі чаю знають, що чай, крім сортів, може різнитися за видами скручування. Після сушіння все чайне листя підлягають даному процесу. Існують наступні способи скручування листя зеленого чаю:

1. Слабке скручування листя. Мають вигляд цільнолистового чаю. Прикладом чаю з великими листками є Лун Дзин.

2. Сильне скручування листя по поперечної осі. Як правило, такий вид скручування застосуємо до японських чаїв, а також до китайських перловим сортам.

3. Сильне скручування листя по поздовжній осі. Чайне листя після такого скручування мають вигляд довгастої спіралі.

Всупереч міфам про те, що листя чаю повинні мати якомога більше натуральну форму, сильне скручування помітно збільшує термін зберігання чаю. Крім того, спосіб скручування впливає на насиченість чаю. Наприклад, чай з найбільш яскравим і насиченим смаком і ароматом виходить з листя, які зазнали сильного скручування. Слабка ж скручування забезпечує більш м'який і легкий смак напою.

Безумовно, однією з головних причин покупки зеленого чаю для багатьох жителів нашої країни є його користь для здоров'я. Відомо, що регулярне вживання зеленого чаю позитивно впливає на виведення токсинів з організму, що сприяє поліпшенню стану шкіри. Крім того, рекомендується пити зелений чай при простудних захворюваннях або постійної сонливості, так як він покращує обмін речовин і додає сили для боротьби з важким станом.

Важливо пити зелений чай і людям, що страждають серцево-судинними захворюваннями. Він має властивість зниження тиску і підвищує еластичність стінок судин.

 Замовити зелений чай ви завжди можете в нашому інтернет-магазині Coffeeynya.com.ua, і отримаєте свій улюблений чай найкоротші терміни.