Жодного ранку справжній гурман не пропускає без чашки ароматного кавового напою, над якою в'ється смачний димок, що ширяє. Він навіює активні думки, які прагнуть втілення, тому завжди необхідний запас кави вдома, на роботі. Купити каву краще заздалегідь. Протягом важкого, завантаженого дня доцільно прийняти чашку десерту, що надає чергову порцію активності, неспання, що допомагає вирішити завдання будь-якої складності.
Кава в зернах Лавацца- це візитна картка Італії. Її люблять багато поціновувачів цього чудового напою. Співробітники компанії щорічно розробляють унікальні суміші, застосовуючи близько шістдесяти видів сировини, завезених із різних плантацій планети, що у різних кліматичних поясах. Відсоткове поєднання зерен робусти та арабіки, зібраних з плантацій вище та нижче рівня моря, дозволяє створити численні варіанти десерту.
Луїджі Лавацца, який одного разу прийшов до думки створення купажу, зробив прорив у розвитку кавового ринку, ставши його лідером. Четверте покоління Лавацца підтримує фірмову марку, розвиваючи кавову майстерність, виробництво, про яке чули любителів продукції італійського спрямування. Вперше купаж почав застосовувати саме Лавацца. До цього часу ніхто раніше нічого подібного не робив. Для купажу застосовуються різні сорти кави.
Асортимент
Кавових плантацій на планеті багато, розміщені вони у різних кліматичних поясах. Сонячні промені нерівномірно висвітлюють плантації у Таїланді чи Бразилії. На високогір'ї кавові плоди дозрівають довше, ніж у низовині біля моря. Напоєні морським повітрям, плоди дозрівають швидше, ніж у високогірному районі, де дозрівання йде довше. Спека, що триває тривалий час протягом дня, сприяє тривалішому дозріванню, що дає міцний і терпкий аромат майбутньому напою. Плоди, вирощені біля моря, роблять десерт ніжним та м'яким, вишуканим.
Відрізняється асортимент продукції за смаковими параметрами, на які впливають ґрунти плантації. Плантації Кенії дають плоди з кислинкою, що нагадує смак лимона завдяки наявності в грунтах хімічного елемента заліза. Кавові зерна плантацій Бразилії вбирають у себе фруктові аромати, горіхи, медові нотки. У Таїланді росте трохи кавових дерев. Продукція дорога через нечисленність її, тому вона оговтується на експорт. Ніщо не зупиняє гурмана, щоб купити каву.
Продукція, зібрана на одній плантації, але в різний час даватиме смакові відмінності. Немає однакових зерен та смаку. Чашка десерту завжди відрізнятиметься від попередньої та наступної. У цьому вся інтрига. Для визначення смаку напою для початку доцільно купити каву.
Термічна обробка
Зібрані вручну плоди сортуються за розміром, стиглістю. Потім обсмажуються одразу, на плантації. Упаковка здійснюється у спеціальну тару, виготовлену із натуральних волокон. На мішки наноситься відповідне маркування, залежно від того, де знаходиться плантація: на рівнині або високогірному районі.
Трішки історії
Перші кавові деревця помітив пастух, що вигулював овець на високогірних схилах Ефіопії. Тварини, наївшись червоних плодів, набули духу неспання, стали надмірно рухливими та грайливими, ніж здивували пастуха. Він теж скуштував ягоди, відчув незвичайний смак, про що повідомив ченцям. З невідомих плодів було зроблено напій, який допомагав ченцям проводити у молитвах усі ночі на ногах.
В Ефіопії росте близько 12 000 видів кавових чагарників та дерев. Інші 3000 видів вирощуються в інших країнах:
- Бразилія, Уганда, Каліфорнія;
- країни африканського континенту;
- країни Індонезії.
Співпраця
Каву в зернах Лавацца особливо люблять купувати споживачі міста Миколаїв. Італійська марка викликає довіру: вона справді смачна. Завдяки купажу, вона завжди забезпечить особливий склад та аромат. Магазин запрошує до співпраці не лише індивідуальних споживачів, а й індивідуальних підприємців, які бажають розпочати свій кавовий бізнес. Звертайтесь!