Кошик 0
Список порівняння 0 Список бажань 0
Особистий кабінет
Меню
Наша адреса: Киев, ул. И. Микитенко 11
Киев, ул. И. Микитенко 11
Пн-Птн 9:00-19:00
Онлайн замовлення приймаються цілодобово

Джезви (турки) і кавоварки

Закінчується
Мідна турка СЧ "Квітка" 400 мл
0
в наявності
400.00грн.
Закінчується
Мідна турка СЧ "Квітка" 500 мл
0
в наявності
420.00грн.
Мідна турка СЧ "Виноград" 640 мл
0
в наявності
450.00грн.
Закінчується
Мідна турка СЧ "Квітка" 850 мл
0
в наявності
530.00грн.
Гейзерна кавоварка A-Plus на 9 чашок
0
в наявності
350.00грн.
Закінчується
Гейзерна кавоварка A-Plus 6 чашек
0
в наявності
300.00грн.
Мідна турка СЧ "Весна" 380 мл
0
Нема в наявностi
390.00грн.
Мідна турка СЧ "Весна" 500 мл
0
Нема в наявностi
400.00грн.
Мідна турка СЧ "Зодіак" 200 мл
0
Нема в наявностi
370.00грн.
Мідна турка СЧ "Зодіак" 380 мл
0
Нема в наявностi
390.00грн.
Мідна турка СЧ "Зодіак" 500 мл
0
Нема в наявностi
400.00грн.
Мідна турка СЧ "Барс" 200 мл
0
Нема в наявностi
370.00грн.
Мідна турка СЧ "Квітка" 200 мл
0
Нема в наявностi
370.00грн.
Мідна турка СЧ "Квітка" 380 мл
0
Нема в наявностi
390.00грн.
Мідна турка СЧ "Жар-птиця" 600 мл
0
Нема в наявностi
450.00грн.
Джезви (турки) і кавоварки

Така дивовижна турка

Цінителі підбадьорливого напою воліють варити каву в джезві. Невелика мідна ємність з вузьким горлечком перекочувала в сучасне життя з глибини століть. Купити турку з міді для приготування ароматної рідини мріє кожен кофеман. Напій, приготовлений в кавомашині, не йде в порівняння з витонченим смаком кавового відвару, яким здавна насолоджувалися азіатські падишахи і європейська знать.

Трохи історії

Вважається, що джезви з'явилися ще в епоху Османської правління. З тих пір в приготуванні напою мало що змінилося. Приготування кави в турці сьогодні теж популярно, як кілька століть тому, коли аромат і смак напою назавжди завоював серця європейців.


Відкрили світу підбадьорливі зерна африканці. Саме бедуїни придумали унікальну форму джезви. Кочувати з громіздкими казанками було складно, з'явилися вузькі судини з довгою ручкою. Щоб піна не так швидко піднімалася, верхню частину майстри-бляхарі стали робити вузької. Дно в ідеалі прогрівають піском, тому площа денця велике значення не грало. У сучасних варіантів денце пряме, щоб турку було зручно ставити на будь-який вид плит.


Відмінний презент

Купити турку можна в подарунок. Витончений чорнений малюнок, елегантна ручка. Джезви користуються величезною популярністю. Виробники, не відступаючи від канонів, привносять щось нове. Варіюється обсяг ємності, зовнішній дизайн. Велика мідна джезва - ідеальний варіант для приготування царственої рідини для компанії. Мініатюрна турка з прямим дном або закругленими в нижній частині стінками - посуд для ранкової порції кави холостяка. Незмінною залишається конусна основа.

Доповнять подарунковий комплект подрібнені кавові зерна. Купити кави краще у фахівців, які знаються на тонкощах і особливостях приготування різних видів напою. Специфіку, смаковий букет зерен підкреслять спеції.


Особливість міді


Ніякі сучасні матеріали не замінять мідь і сплави на її основі.


Оцінити букет смаків можна тільки в напої, зробленим в мідній турці.


Приготування кави - справжній ритуал, при виконанні якого необхідно дотримуватися правил. Головне, не кип'ятити рідину в процесі приготування. Швидкому скипанню перешкоджає вузька горловина. Вода рівномірно прогрівається, постійно перемішується, завдяки конусним стінок крупинки опускаються на дно.


Мідь цінується за хорошу теплопровідність. У порівнянні з керамікою або тонкої нержавіючої сталлю, стінки мідного посуду нагріваються швидше, рівномірно по всій площі. Ось чому ручка така довга: джезва вгорі така ж гаряча, як внизу.


Доведено, що іони міді посилюють провідність смакових рецепторів, тому напій з турки так приємний.


Мідний посуд на відміну від алюмінію не деформується при регулярному нагріванні, не б'ється, подібно склу або кераміці не ламається.


Секрет приготування кращої кави


Механізувати процес приготування ароматного напою, що бадьорить з мелених зерен зміг творець примітивного аналога сучасної кавомашини гейзерного типу. Пристрій призначалося для заварювання кавових частинок безперервно надходять гарячою парою. На виході виходив напій без залишків гущі з насиченим смаком, передає всі відтінки унікальних зерен.


Історичні віхи


Гейзерна кавоварка винайдена в XIX столітті, ім'я творця в джерелах не згадується. Незабаром конструкція з'явилася в оселях багатьох італійців, іспанців. Пізніше була завезена в Росію. Купити кавоварку парового типу мріяли багато знатні персони. Мати подібний пристрій могли тільки статусні чини. Але незабаром умільці стали робити аналоги. Поступово конструкція удосконалювалася. Зараз апарати з гейзерним принципом роботи випускають у великій різноманітності. Основу кофеварочного апарату виготовляють із сучасних матеріалів:

  • алюмінію, що відрізняється невеликою питомою вагою, такий пристрій набувають любителі турпоходів, садівники;
    • термостійкого пластика -
    • бюджетний варіант;
    • скла і кераміки, що вимагають дбайливого звернення;
    • нержавіючої полірованої сталі, що відрізняється естетичним зовнішнім виглядом
    Можна купити кавоварку об'ємом від 4 до 9 чашок:

    • для приготування кави на плиті або багатті;
    • підключається до електромережі, обладнану нагрівальним елементом;
    • з металевим індукційним вкладишем.
    Аналоги кавоварок з парогенераціі багато кавомани цінують за зручність експлуатації і насичений смак приготованого напою.

    Принцип роботи

    Гейзерна кавоварка працює за принципом гейзера: пар під високим тиском спрямовується вгору, зустрічаючи ан шляху заповнений фільтр, проходить через мелену каву, потім конденсат осідає у вигляді готового напою у верхній ємності.

    Посудина за зовнішнім виглядом нагадує чайник для заварювання, але схожість оманливе. Це два резервуари:
    • в нижньому - нагрівається рідина;
    • в верхньому - готова кава.
    Під кришкою знаходиться воронкоподібний знімний фільтр. Для закладки в фільтр краще купити кави в спеціалізованому магазині. Напій вийде чудовим, кавомани оцінять його по достоїнству.


    Два відділу судини з'єднані між собою, для герметичності встановлена ​​гумова прокладка. Насичена пара піднімається в верхній відділ кавоварки по трубці, розміщеної в центрі. Передбачений запобіжний клапан для аварійного скидання пари.


    Переваги гейзерній кавоварки


    За допомогою домашнього або офісного кофеварочного гейзера нескладно приготувати смачний і ароматний кави без контролю процесу закипання. Користувачі швидко освоюють апарат, міняти фільтри і заправляти нижній посудину водою встигають за кілька секунд. Поки готується кава, можна зайнятися іншими справами.


    Що важливо: в апараті заварюють не тільки каву, але і розсипний чай, трави. Під час приготування кави гурмани додають до меленим зернам спеції і прянощі: корицю, кардамон, гвоздику, шафран, мускат і інші. Рецептів приготування напою безліч.


    Зручно, що не потрібно розраховувати кількість подрібненого кави за обсягом води, стежити за температурою води. До речі, напій зберігає комфортну температуру досить довго. Компактна кавоварка не займає багато місця, її легко мити.


    Єдиною мінус - при пропарюванні кавових мелених зерен не виходить апетитною пінки. І ще, якщо довго нагрівати посудину на плиті, у напою з'явиться гіркота. Електричні аналоги відключаються самостійно.


    І на останок…
    Кілька корисних порад від бариста зайвими не будуть:

    • заливати бажано бутильовану або джерельну воду, щоб хлор не псував смак напою;
    • температура нагріву повинна бути невеликою, щоб конденсат, просочений ароматами, стікав з фільтра повільно;
    • більше аромату віддає попередньо прогрітий мелений і свежеізмельченний кави;
    • кілька кристаликів солі підсилюють смакові рецептори, напій здасться смачнішим.
    При митті апарату не рекомендується зчищати смолистую лакову плівку з внутрішньої поверхні металу, досить споліскувати нутрощі кавоварки прохолодною водою.