
Швейцарський шоколад Lindt вважається еталоном майстерності і сталості складу в європейських країнах. Торгова марка стрімко завоювала популярність серед любителів солодощів за допомогою стабільності якості, ідеального збалансованого смаку, постійних вдалих експериментів з різними поєднаннями, наповнювачами і добавками. Сучасні зразки використовують традиції, що сформувалися протягом десятиліть, а виробник вважається винахідником багатьох технологій, запозичених різними фабриками.
Коротка історія бренду
Вона почалася в далекому 1845 році, з імені Рудольфа Ліндт, ентузіаста-шоколатьє, регулярно шукає нові рецепти. Все почалося зі скромного магазину в Берні, але споживачам новий продукт швидко припав до смаку. Через 54 роки відбулося поглинання фабрики Шпрюнглі (її приміщення використовуються досі, а в частині з них організований музей), що знаходиться на межі банкрутства, брендом Lindt. Злиття пізніше стало основою бізнесу великої корпорації, що спостерігається також в наші дні. Але кожна подібна кооперація не проходить безслідно, зусилля в пошуках нових рецептів тривають на базі взаємних напрацювання. Саме тому купити шоколад цієї фірми зараз можна на всіх населених континентах.
Загальна характеристика шоколаду Lindt
Це високоякісний шоколад всіх сортів з різним вмістом какао, що випускається, переважно, в формі плиток. Продукцію умовно можна розділити на постійні рецепти і лімітовані серії. Остання категорія зазвичай приурочена до певної події, що насувається свята або ювілею компанії. Постійне просування і експерименти завжди знаходять відгук серед любителів їх продукції.
Основні особливості
Lindt має строго витриману технологію виробництва, продиктовану традиціями, сучасними стандартами і споживчими настроями. У порівнянні з іншими конкурентними продуктами можна виділити наступні базові переваги:
- Контроль якості починається на плантаціях, повністю керованих експертами компанії. Какао-боби надходять на фабрики вже з печаткою якості. Також вони намагаються уникати сторонніх постачальників. Це виключає потрапляння в готову продукцію зіпсованого напівфабрикату. Зібрані вручну стручки проходять через знезараження перегрітою парою.
- Очищення від шкаралупи і пов'язаних з нею частин проводиться повітрям під величезним тиском, що запобігає руйнуванню ядра.
- Крім сушки проводиться також ферментація. Вона дає можливість розм'якшити структуру сировини, вивільнити на загальному ароматичному тлі какао особливі ноти, властиві тільки Lindt. Сирі боби цими властивостями не володіють.
- На виробництві використовуються млини спеціальної конструкції. Перемелювання бобів проводиться протягом 20-25 годин, що дозволяє досягти унікальної оксамитової текстури. Процес відбувається при контролі вологості і температури, що дозволяє повністю зберегти смак і аромат.
- Заварена маса проходить обов'язковий процес конширування, винайдений ще Рудольфом Ліндт. Це спеціальна технологія перемішування з поступовим і рівномірним по всій масі додаванням інгредієнтів. Цей підхід дає шоколадці властивості, що дозволяють приємно танути в роті. Якщо його не пройти, то все буде просто розсипатися в порошок. На цьому ж етапі видаляється волога, а після охолодження продукт готовий до вживання.
- Що стосується наповнення, то на фабриці діє принцип підбору за максимальною сполучуваності з самим шоколадом. Над цим працює відділ кращих швейцарських дегустаторів.
Lindt не є єдиною гідною маркою шоколаду з Швейцарії. Це найбільш доступний на українському ринку виробник з цієї країни, що представляє тут повний асортимент своєї продукції.
Де купити шоколад цієї марки
Придбати його можна прямо зараз в інтернет-магазині Кофейня. Прямі поставки від виробника дозволяють істотно знизити ціну, вивівши її на справедливий рівень. Новинки з'являються регулярно одразу після їх виходу брендом. В асортименті також є інші солодощі, серед яких можна підібрати ідеальне доповнення до будь-якого наявного в продажу кави. Доставка діє по території України в усі міста і області.